نمایش 1–12 از 44 نتیجه

یکی از ابزارهایی که به عنوان ابزار کمکی در اندازه گیری و مقایسه فشار در سیستم های مختلف به کار برده می شود، ترانسمیتر اختلاف فشار است. این ترانسمیترها در حقیقت فشار را اندازه گیری می کنند و مکانیزم عملکرد آنها با ترانسمیتر فشار یا حتی فشارسنج معمولی تفاوت ندارد. اما چیزی که باعث تفاوت آنها می شود این است که در این ابزارها اختلاف فشار در دو نقطه اندازه‌گیری می‌شود و تحت عنوان فشار تفاضلی بین دو سیستم گزارش می شود. در حال حاضر برندهای مختلفی از ترانسمیتر اختلاف فشار در بازار ایران وجود دارد که می‌توان به معروف ترین آنها یعنی ویکا، یوکوگاوا و رزمونت اشاره کرد و برخی دیگر از شرکت ها هم در این زمینه وجود دارند. با این تفاسیر ما یک معرفی کلی از ترانسمیتر فشار تفاضلی خواهیم داشت و در مورد نحوه کاربرد آن بحث خواهیم کرد. شرکت ابزار سنجش آریا نماینده فروش انواع ترانسمیترهای اختلاف فشار مانند ترانسمیتر اختلاف فشار یوکوگاوا و روزمونت در تهران و شهرستان ها می باشد. برای خرید برندهای مختلف ترانسمیتر اختلاف فشار و یا دریافت کاتالوگ و لیست قیمت ترانسمیتر اختلاف فشار با کارشناسان ما در شرکت ابزار سنجش آریا تماس بگیرید.  

ترانسمیتر اختلاف فشار چیست؟

ترانسمیتر اختلاف فشار یا ترانسمیتر فشار تفاضلی یا ترانسمیتر DP یکی از تجهیزات ابزار دقیق است که به منظور اندازه گیری اختلاف فشار بین دو نقطه به کار برده می شود. شما وقتی که از یک فشار سنج معمولی مانند فشارسنج بوردون استفاده می کنید، در حقیقت فشار سیستم یا فشار محل مورد نظر را با توجه به فشار استاندارد یک اتمسفر اندازه گیری می کنید. اما زمانی که بحث استفاده از ترانسمیتر اختلاف فشار به میان می آید یعنی شما قصد دارید که اختلاف فشار دو سیستم را با توجه به یکدیگر اندازه‌گیری  کنید و آن را به عنوان اختلاف فشار گزارش کنید. همچنین در ترانسمیتر اختلاف فشار از دیافراگم سیل برای اتصال با سیال استفاده می شود و همینطور از منیفولد ولو استفاده می شود. مزیت استفاده از ترانسمیتر اختلاف فشار به همین مورد است. در حقیقت شما می توانید برای هر کدام از این سیستم ها یک فشار سنج معمولی یا یک ترانسمیتر فشار به کار ببرید و سپس داده های به دست آمده از هر کدام از آنها را با یکدیگر مقایسه کنید. اما در ترانسمیتر فشار تفاضلی شما  دو ورودی در اختیار دارید که هر کدام از آنها را می توانید به یک سیستم وصل کنید. در نتیجه سنسور یا حسگر استفاده شده در این ترانسمیترها نسبت به اختلاف فشار آنها واکنش نشان داده و عدد نهایی به صورت حرکت عقربه یا داده دیجیتال به ما نشان داده میشود. یکی از ابزارهایی که در سیستم های اندازه گیری اختلاف فشار استفاده می شود، هارت کالیبراتور ۴۷۵ امرسون است که برای کالیبره کرده سیستم بر اساس پروتکل هارت استفاده می شود.
ترانسمیتر اختلاف فشار

ترانسمیتر اختلاف فشار چگونه کار می کند؟

زمانی که بحث اصلی ما ترانسمیتر اختلاف فشار است یعنی ما می‌خواهیم فشار دو نقطه را با یکدیگر مقایسه کنیم. اگر یک ترانسمیتر فشار تفاضلی را ببینید دارای دو ورودی است که امکان متصل کردن آن به دو سیستم وجود دارد. این دو ورودی دارای دو علامت به صورت حروف انگلیسی H و L هستند. حرف انگلیسی h نشان دهنده ورودی با فشار بالاتر است و از حرف l برای سیستم با فشار پایین استفاده می شود. حالا اگر شما این دو ورودی را به دو سیستم مجزا وصل کنید، در بخش داخلی ترانسمیتر اختلاف فشار یک حسگر به کار برده شده است که ممکن است یک لوله بوردن، یک تیوب انعطاف پذیر یا حتی یک دیافراگم باشد. اختلاف فشار وارد شده به ترانسمیتر باعث می شود که حسگر دستگاه تغییر کرده و این تغییر را به یک نمایشگر انتقال دهد. اگر نمایشگر ترانسمیتر از نوع عقربه ای باشد، حرکت عقربه به یک سمت نشان دهنده اختلاف فشار است. این ابزار متفاوت از ترانسمیتر فشار است. اما در نسل جدید ترانسمیتر DP از نمایشگرهای دیجیتالی استفاده شده است. در این نمایشگرها یک مبدل رزونانس کننده به کار گرفته شده که تفاوت فشار بین دو سیستم و همچنین تغییرات حسگر را تبدیل به داده های دیجیتالی می کند که به کمک یک صفحه دیجیتالی نمایش داده می شود. معمولاً ترانسمیتر های دیجیتالی داده ها را با دقت بالاتری نشان می دهند و نسل جدید ترانسمیترها به این شیوه تولید شده اند.

معرفی انواع ترانسمیتر DP

بحث ترانسمیتر فشار تفاضلی بسیار پیچیده تر و تخصصی تر از چیزی است که ما بخواهیم آنها را در یک مقاله کوتاه پوشش دهیم. اما شاید بد نباشد که دو مدل معروف از این ترانسمیترها را معرفی کنیم که هم از لحاظ کاربرد و هم از لحاظ نصب با یکدیگر متفاوت هستند. در حقیقت این مدل ها مشخص می کند که شما برای هر سیستم امکان استفاده از کدام مدل را دارید.

ترانسمیتر اختلاف فشار این لاین (In line)

این دسته از ترانسمیترها اصطلاحاً به صورت سری نصب می شوند. در حقیقت فرایند نصب این ترانسمیتر ها کاملا در جهت جریان خطوط لوله بوده و ورودی و خروجی آنها با توجه به حرکت سیستم لوله کشی انجام می‌گیرد. برخی از این ترانسمیتر ها به صورت بی پلار هستند و فشار منفی و مثبت را اندازه گیری می کنند. در این حالت مهم نیست که شما از کدام ورودی استفاده کنید، بلکه در نهایت اختلاف فشار است که به شما گزارش می‌شود و شما می‌توانید از این اختلاف فشار برای محاسبات بعدی خود استفاده کنید.

ترانسمیتر اختلاف فشار اکسترنال (External)

همانطور که از اسم این گروه پیداست، نصب ترانسمیتر اختلاف فشار اکسترنال به صورت یک زائده اضافی و برجسته است که دارای دو ورودی برای فشار از دو سیستم است. این سبک از سیستم های اندازه گیری اختلاف فشار محدودتر هستند و معمولا در محیط های آزمایشگاهی مانند اتاق تمیز در شرکتهای داروسازی و یا تجهیزات کالیبراسیون از آنها استفاده می شود. با توجه به اینکه این ترانسمیترها به صورت برجسته نصب می شوند تمایل چندانی به استفاده از آنها وجود ندارد.

نکات مهم در خرید ترانسمیتر فشار تفاضلی

زمانی که شما قصد خرید ترانسمیتر اختلاف فشار را دارید باید چند فاکتور مهم و تعیین‌کننده را در نظر بگیرید تا انتخاب ترانسمیتر کاملاً با توجه به نیاز شما صورت گیرد. عملکرد و طول عمر این ترانسمیترها به تاثیر فاکتورهایی مانند دقت ترانسمیتر، گستره یا محدوده اندازه گیری فشار، جنس کپسول استفاده شده برای اندازه گیری فشار، هوشمند بودن ترانسمیتر، مقاومت جنس بدنه در برابر خوردگی، شیوه اتصال ابزار به سیستم های مختلف و همچنین امکان کالیبره کردن دستگاه وابسته است. برای کالیبره کردن معمولا از دستگاه هارت 475 استفاده می شود. بنابراین شما به عنوان خریدار باید بررسی‌های کاملی در مورد نیاز خود داشته باشید و ببینید که با توجه به این نیاز کدام یک از ترانسمیترهای اختلاف فشار می تواند مناسب باشد. در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که در بازار ترانسمیتر اختلاف فشار روزمونت، ترانسمیتر اختلاف فشار یوکوگاوا و ترانسمیتر اختلاف فشار ویکا وجود دارد که شما با توجه به نیاز خود و همچنین کیفیت فنی آنها می توانید یک مورد را انتخاب کنید.